Ekologiški vienkartiniai indai

Kai vasaros metu mus džiugina saulė ir šiltos naktys, bėgame iš miesto atsivėsinti jūroje ar ežere, o vakarus jaukiai leidžiame gamtoje. Bet kol mes džiaugiamės saule ir jūra, klimatologai nerimauja dėl klimato kaitos ir pasekmių. Būtent dėl to vis rimčiau žvelgiame į gamtos taršą, o aplinkos ministerija kuria naujus vienkartinio plastiko mažinimo direktyvos reikalavimus. 

Siūlome ir jums su jais trumpai susipažinti:

-Uždrausti daugumą vienkartinių plastiko gaminių, tokių kaip: lėkštės, įrankiai, puodeliai, šiaudeliai, gėrimų maišikliai, oro balionėlių lazdelės.

-Uždrausti iš polistireninio putplasčio pagamintą gėrimų tarą, gėrimų puodelius, įskaitant jų kamštelius ir dangtelius, maisto tarą.

-Taip pat uždrausti visus iš aerobiškai skaidaus plastiko pagamintus gaminius.

-O visi kiti vienkartiniai plastiko gaminiai privalo būti pažymėti grafiniu simboliu. Kad vartotojai žinotų, kaip juos tvarkyti ir kad juose yra plastiko.

Turime kuo pasidžiaugti, nes mes ir mūsų partneriai į šias direktyvas žiūri rimtai. Mes stengiamės rūpintis gamta ir švęsti atsakingai. Būtent todėl mūsų produktai gaminami iš popieriaus, medienos, stiklo. Kai kurios dekoracijos  yra ir daugkartinio naudojimo.

Būtent todėl mes taip atsakingai renkamės savo partnerius, kurie operatyviai reaguoja į naujus direktyvus ir daro viską, kad mus pasiekusios prekės vėliau negulėtų vandenyno dugne šimtus metų 🌿  

Juk dirbame tokioje rinkoje, kur į gamtos saugą privalome žiūrėti atsakingai ir labai rimtai. Kad vienkartiniai plastikiniai indai nevirstų naujais namais ar net spąstais jūrų pasauliui, o švaria žeme galėtume mėgautis dar ilgai!  

Pirmąjį žingsnį link tvarumo mūsų parduotuvėje žengė Meri Meri prekės ženklas. Vienas pirmųjų ženklų papildęs mūsų lentynas savo ekologiškais produktais.  Įvairių pastelinių spalvų, elegantiškos ir labai mielos lėkštės bei servetėlės pagamintos iš bambuko, medienos pluošto bei cukranendrių. Atrodo skamba neįtikėtinai, bet kartu ir džiaugiasi širdis girdint, kokių priemonių imasi gamintojai, kad sukurtų ekologišką produktą! Lėkštučių spalvos taipogi  išgautos naudojant saugius vandens pagrindo pigmentus. Kas dar gali būti geriau nei naujos technologijos ekologiškiems produktams sukurti. Juk visa tai ne laikinas bandymas, o galbūt visų produktų ateitis!  

Savo meile gamai nenusileidžia ir  ,,Talking tables”. Vis daugiau ir daugiau jų kolekcijų yra sukuriama iš perdirbto popieriaus. Kitos jų lėkštutės ir puodeliai pagaminti iš natūralių pluoštų ir padengti nekenksmingomis medžiagomis. Tai reiškia, kad po naudojimo jos gali būti rūšiuojamos ir lengvai perdirbtos! O dekoracijos, pagamintos iš medžio gali būti naudojamos  net ne vieną kartą 🌿

Galime tik nusišypsoti, kad praėjo laikai, kai po šventės matėme krūvą plastikinių indų išmetimui. Reikia nepamiršti ir kiekvieną kartą atsakingai žiūrėti į savo pasirinkimą, todėl nuostabu, kad mūsų partneriai sukuria vis daugiau ekologiškų alternatyvų jūsų šventėms, kurios ne tik draugiškos gamtai, bet dar ir neapsakomai gražios! 🥰