Kaip sutaupyti perkant Kalėdines dovanas.

Dovanojame dovanas tam, kad padovanotume emociją! Tačiau ar žinote būdą, kaip sutaupyti perkant dovanas? Net neabejojame, kad dažnas apie tai pagalvojame. Kalėdiniai pirkiniai nemenkai patuština kišenes. Tačiau mes turime net kelias idėjas, kaip padovanoti gerą dovaną neišleidžiant didelės sumos, bet kartu nustebinant artimuosius ❤️

IDĖJA #1 Dovanokite emociją, o ne daiktą! Yra labai kruopščių žmonių, kurie dovanoms skiria ypatingai daug laiko ir dėmesio. Kalėdinė dovanėlė nevisada turi būti brangi, kartais tiesiog užtenka kūrybiškai ją apipavidalinti. Paieškokite gražaus ir mielo maišelio arba dėžutės, papuoškite kaspinėliu. Suvyniokite į kalėdinį popierių, padekoruokite natūraliomis, miške rastomis detalėmis, tai gali būti kankorėžis arba eglės šakelė, arba pasirinkite ryškesnį akcentą, pavyzdžiui, kalėdinį saldainį arba nuo eglutės nukabintą žaisliuką🎄 Jei norite dar šventiškesnės nuotaikos, įberkite į dovanos vidų saują konfeti! ✨ Netgi smulki dovanėlė gali atnešti daug džiaugsmo, jeigu ji skleidžia šilumą ir jūsų meilę.

IDĖJA #2 Kiekviena šeima turi savo tradiciją kaip dovanoti dovanas. Smagu pasijusti Kalėdų seneliu ir turėti visą maišą dovanų visiems šeimos nariams, tačiau norint sutaupyti ir kartu turėti smagų laiką galite susikurti naują, linksmą tradiciją. Traukite vardus ir sužinokite, ką šiemet nudžiuginsite savo dovana 🎁 Tokiu atveju reikės galvoti tik apie vieną žmogų, o tai padės sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko. Tik šššš… jokiu būdu nesakykite, ką ištaukėte, tegul tai būna staigmena! Galite apsibrėžti už kokią sumą dovanosite arba tiesiog savarankiškai nuspręsti, kiek pinigų norite skirti dovanai. Smagus bus netik dovanojimas, bet ir laukimas, kol spėliosite, kas ką ištraukė..

IDĖJA #3 Pasigaminkite patys! Rankų darbo dovanėlės visada yra vertinamos labiau nei bet kurios kitos. Tikriausiai prireiks skirti tam daugiau savo laiko, bet gal atrasite naujų savo talentų, o rezultate turėsite nuoširdžią ir su meile pagamintą vienetinę dovanėlę, skirtą būtent tam žmogui, kurį apdovanosite. Galite iškepti sausainukų, jei artimieji žino, kad nesate mėgėjas suktis virtuvėje, tai juos tikrai nustebins. Padarykite ką nors kitaip, nei esate įpratę ir tai suteiks džiaugsmo netik jūsų artimiesiems, bet ir jums pačiam. Ir pabaigai, pridėkite gražų atviruką su jūsų ranka parašytais žodžiais. Kalėdos puikus metas padėkoti ar pasakyti Myliu. Kartais užtenka tiesiog gražių žodžių, kad pasijusti gerai ir sukelti tikrą ir mielą emociją.

Kiekviena dovana iš tiesų yra graži dovana, nesvarbu ar jūs galite skirti tam daug savo laiko, ar mokate pakuoti dovanas, kaip profesionalus Kalėdų senelio nykštukas, ar nesate mėgėjas tuo užsiimti. Jei dovanojate su meile ir nuoširdumu, tuomet bet kokia dovanėlė pradžiugins adresatą!